Що таке «заморозки»

Заморозки – це холодні погодні явища, що виникають, коли температура падає нижче нуля. Незважаючи на їх відносно короткий термін дії, вони також можуть завдати непоправної шкоди органічному матеріалу. Дослідження підтверджують, що заморозки є основною причиною втрати доходів для фермерських господарств (Snyder, 2005).

Шкода, яку вони завдають

У чутливих багаторічних культур, таких як виноград, фруктові дерева, ківі, фісташки та садові культури, плоди зазнають незворотних пошкоджень, причому пошкодження варіюються залежно від температури та тривалості заморозків. Найбільш шкідливі заморозки трапляються навесні, але зміна клімату розширює цей часовий проміжок.

Втрата виробництва до 100%

Ми спостерігаємо дедалі раннє цвітіння вже в березні або навіть у лютому, тому нам доводиться стикатися з частими перепадами температур та швидким зниженням температури нижче нуля. Шкода від заморозків для квітів може бути руйнівною: втрати можуть сягати 100% врожаю.